ßßß
Pita u mnie jak zwykle domowego wypieku, a co! Nic trudnego upiec pita korzystając z tego przepisu . Bardzo lubię kanapki z pita, bo można je napełnić czym tylko popadnie. Moje ulubione nadzienie pita to oczywiście pita z pulled pork, ale nie pogardzę wegetariańską wersją jak ta kotlety z soczewicy .Kremowa sałatka z tuńczykaSkładniki: na 2 porcje1 puszka tuńczyka w zalewie, około 150 gmała puszka ciecierzycy1 mała czerwona cebula, drobno posiekana2 łyżki posiekanego świeżego kopru2 łyżki posiekanego szczypiorku3 łyżki cremé fraiche2 łyżki majonezu, polecam domowy majonezłyżeczka soku z cytrynysól i pieprz do smakuzielona sałata wedle smakuWykonanie:Odcedź tuńczyka i ciecierzycę i rozdrobnij lekko. Wymieszaj z resztą składników, dopraw solą,pieprzem i sokiem z cytryny.Natnij pita do połowy i napełnij sałatką oraz zieloną sałatą.
Polecane przepisyChlebek pita super spuchniętyTort kanapkowy z tuńczykiemPulled pork po azjatyckuKotleciki z zielonej soczewicy na ostro