Wykonanie
Tuńczyka bardzo lubię, nie mam co ukrywać. Zapraszam Was dzisiaj do przygotowania bardzo prostej sałatki z
tuńczykiem w roli głównej. Kremowa
sałatka z
tuńczyka z dodatkiem
ciecierzycy no i oczywiście mnóstwo świeżego
kopru i
szczypiorku, a wszystko to zapakowane w pięknie wyrośnięte
pita chlebki.
Pita u mnie jak zwykle domowego wypieku, a co! Nic trudnego upiec
pita korzystając z tego przepisu . Bardzo lubię kanapki z
pita, bo można je napełnić czym tylko popadnie. Moje ulubione nadzienie
pita to oczywiście
pita z pulled
pork, ale nie pogardzę wegetariańską wersją jak ta kotlety z
soczewicy .Kremowa
sałatka z
tuńczykaSkładniki: na 2 porcje1 puszka
tuńczyka w zalewie, około 150 gmała puszka
ciecierzycy1 mała
czerwona cebula, drobno posiekana2 łyżki posiekanego świeżego
kopru2 łyżki posiekanego
szczypiorku3 łyżki cremé fraiche2 łyżki
majonezu, polecam domowy
majonezłyżeczka
soku z cytrynysól i
pieprz do smaku
zielona sałata wedle smakuWykonanie:Odcedź
tuńczyka i
ciecierzycę i rozdrobnij lekko. Wymieszaj z resztą składników, dopraw
solą,
pieprzem i
sokiem z cytryny.Natnij
pita do połowy i napełnij
sałatką oraz
zieloną sałatą.

Polecane przepisyChlebek
pita super spuchniętyTort kanapkowy z
tuńczykiemPulled
pork po azjatyckuKotleciki z
zielonej soczewicy na ostro