Wykonanie

Z ryb da się przygotować mnóstwo pysznych dań do zasadniczych, bogatych w składniki, posiłków. Proponuję
tuńczyka na smakowite śniadanko do pracy, zamiast przypadkowego jedzenia, którym się jedynie tylko zapychamy a chodzi o to, by się dożywić i uodpornić.Składniki
tuńczyk tuszka lub kawałki z puszki (rozdrobniony
tuńczyk jest do niczego)mała
czerwona paprykaśrednia
czerwona cebulkapęczek
szczypiorku2
jaja ugotowane na twardo1-2 łyżki
soku z cytryny2 łyżki
majonezu najlepiej domowej roboty1 łyżeczka
trzcinowego cukrusól i
pieprz do smakuPrzygotowanieZobacz, jak robię
sałatkę na filmie1. Rozdrabniam
tuńczyka2. Dodaję w kostkę pokrojone
jaja,
paprykę,
szczypiorek,
cebulkę - zostawiam trochę
papryki i
szczypiorku do dekoracji3. Dodaję
cukier, dwie trzecie
majonezu,
sok z cytryny,
sól i
pieprz. Wszystko mieszam i próbuję.4.
Sałatkę po wierzchu smaruje resztką
majonezu i posypuję
paprykąi
szczypiorkiemSmacznego!Jeśli spodobał Ci się przepis, polub na Facebooku. Będzie mi bardzo miło...Pozdrawiam Weronika