Wykonanie
Moja rodzina uwielbia przeróżne surówki oraz sałatki, dlatego gdy mam więcej wolnego czasu robię całą miskę porcji witamin. Najlepiej takiej surówki by mogła postać do wieczora, podana z burgerem na kolację lub nawet zostać do schrupania na drugi dzień.Składniki: 1 mała główka
białej kapusty2
marchewki1
por-biała część1
czerwona cebula1 puszka
kukurydzy konserwowej1 pęczek
kopruSos:3 łyżki
majonezu2 łyżki
mleka1 łyżeczka
soku z cytryny1 łyżeczka
soli1 łyżeczka świeżo mielonego
pieprzu Przygotowanie: Warzywa obrać,umyć.
Kapustę drobno poszatkować,
marchew zetrzeć na tarce o dużych oczkach,
pora pokroić w piórka.
Cebulę pokroić w małą kostkę.Warzywa umieścić w misce, dodać odsączoną z soku
kukurydzę oraz posiekany drobno
koperek.Składniki na sos połączyć razem, przelać do warzyw.Całość dokładnie wymieszać.Przed podaniem schłodzić w lodówce.


Smacznego