ßßß
Korzenne biscottiSkładniki: na około 40 biscotti180 g pszenej mąki½ łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli½ łyżki cynamonu½ łyżki mielonego imbiru½ łyżeczki zmielonych goździków100 g białej czekolady4 łyżki suszonej żurawiny2 jajka150 g cukru
Zmiksuj jajka i cukier przez pół minuty. Posiekaj czekoladę i wymieszaj z suchymi składnikami, a następnie dodaj do ubitych jajek z cukrem. Mieszaj ciasto to całkowitego połączenia składników. Ciasto będzie dosyć gęste, ale nie na tyle aby je uformować w rulon, więc łyżką wyłóż ciasto na blachę w postaci dwóch podłużnych placków o szerokości 8 cm i grubości około 1 cm. Piecz biscotti na 175ºC przez 25 minut. Wyjmij z piekarnika i pokrój biscotti na podłużne kawałki. Odwróć biscotti zrumienioną stroną do dołu i wstaw do piekarnika na 20 minut do wysuszenia, bez podgrzewania piekarnika. Przechowuj biscotti w metalowym pudełku.Polecane przepisyŚwiąteczny piernik i rozwiązanie konkursuŚwiąteczna babka rumowa z bakaliamiPyszne pierniczki migdałoweKorzenne sucharki świąteczneTradycyjny sernik świąteczny