ßßß
klopsiki wyszły bardzo mięciutkie, równe co do jednego….No cóż staję się powoli kulinarnym “freak”, każdy klopsik wyważyłam, po czym ukręciłam perfekcyjną kulkę. Wyszło ich chyba ze sześdziesiąt… Ale czas na przepis!Klopsiki mięsne z parmezanemSkładniki: na około 60 klopsików1,5 kg mielonego mięsa, u mnie wołowo wieprzowe1 duża cebula, bardzo drobno pokrojona5 łyżek posiekanej natki pietruszki6 czubatych łyżek startego parmezanu250 ml śmietanki1 łyżka soli lub wedle smakuczarny pieprz do smakuolej do smażeniaWykonanie:Wymieszaj wszystkie składniki oprócz mięsa. Teraz dodaj mięso i dokładnie wymieszaj.Podziel farsz na porcje o wadze 35 gram i formuj małe, okrągłe klopsiki. Smaż klopsiki na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Polecane przepisyPieczeń z mięsa mielonego z feta i bazyliąKotlety mielone z suszonymi pomidoramiIkea na swiatecznym talerzuTradycyjne kotlety mielone w nowoczesnym wydaniuPrzepis na chili con carne z mięsem i fasolą