ßßß
Chleb do kanapki to oczywiście chleb z mojego wypieku. Użyłam tutaj chleb tostowy, ale to oczywiście kwestia wyboru.Składniki: na 5 kanapek150 g mrożonego groszkukilka łodyg świeżej bazylii2 ząbki czosnku2 łyżki utartego parmezanu3 łyżki dobrej oliwysól do smaku5 kromek chleba100 g pokruszonej fetyczarny pieprz do posypaniaskórka otarta z połowy cytryny½ czerwonej cebuli, drobno pokrojonej
Opiecz kromki chleba w tosterze lub na patelni z rozgrzanym olejem lub oliwą. Każdą kromkę posyp obficie pokruszoną fetą, następnie drobno posiekaną cebulką. Na wierzchu kanapki ułóż groszkowe pesto. Posyp kanapkę czarnym pieprzem grubo zmielonym i otartą skórką z cytryny.Polecane przepisyTosty z pesto i cheddarSałatka z kurczaka i awokadoWegańskie zielone burgeryCroque madame czyli śniadanie po francuskuChlebki z jarmużem