ßßß
Meksykańskie przyprawy zawierają bardzo dużo cytryny, pietruszki i chili. Tak smakuje mój grillowany kurczak, ostro i lekko kwaśno. Wspaniała kombinacja!
Grillowany kurczak po meksykańskuSkładniki:12 porcji1 kg filety z kurczaka2 łyżki meksykańskiej przyprawy ( cytryna, pietruszka i chili )2 łyżki oliwy z oliweksól do smaku12 patyczków drewnianych, (ja użyłam metalowych szpikulców)Wykonanie:Podziel filety z kurczaka na kawałki. Wymieszaj przyprawy z oliwa i sola.Dodaj kurczaka do marynaty i wymieszaj. Marynuj kurczaka najmniej przez godzinę lub pozostaw na noc w lodówce.Namocz 12 patyczków do grilla. Nabij kurczaka na patyczki i grilluj 5 minut na patelni grillowej lub grillu.Do grillowanego kurczaka po meksykańsku pasuje oczywiście salsa. Przepis wkrótce. A może lubisz orientalne smaki, kurczak tandoori ?Polecane przepisyKurczak na patyku z kalafiorowym ryżemKurczak w pistacjowej paniercePolędwiczki wieprzowe na słodko kwaśnoWegetariańskie chili con carne