ßßß
Akurat ten kurczak , potrzebuje przygotowania - marynujemy przez 24h, ale mówie wam - warto !!1 gęsty jogurt naturalnysok z 1 cytrynyprzyprawa Tandoori Masala - 2 duże łyżki2 pałki z kurczaka , 1 podwójna pierś z kurczaka1duży ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskęsól - pół łyżeczkiPałki z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem, piersi także myjemy i osuszamy ,filetujemy. Widelcem lekko "dziobiemy" mięso, aby marynata dostała się głębiej.Składniki marynaty czyli sok z cytryny, tandoori masale czosnek i sól mieszamy ze sobą i zalewamy mięso. Odstawiamy do lodówki na 24h.Wstawiamy do piekarnika, w naczyniu żaroodpornym przykrytym na wierzchu tylko folią aluminiową. Rozgrzanego do 180C na 1h 15minut.Podajemy z ryżem i lekką słatką z vinegretem.Uwieeelbiam ! .. K