Wykonanie

Akurat ten
kurczak , potrzebuje przygotowania - marynujemy przez 24h, ale mówie wam - warto !!1 gęsty
jogurt naturalnysok z 1
cytrynyprzyprawa Tandoori
Masala - 2 duże łyżki2 pałki z
kurczaka , 1 podwójna
pierś z kurczaka1duży ząbek
czosnku, przeciśnięty przez praskę
sól - pół łyżeczkiPałki z
kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem, piersi także myjemy i osuszamy ,filetujemy. Widelcem lekko "dziobiemy"
mięso, aby marynata dostała się głębiej.Składniki marynaty czyli
sok z cytryny, tandoori
masale czosnek i
sól mieszamy ze sobą i zalewamy
mięso. Odstawiamy do lodówki na 24h.Wstawiamy do piekarnika, w naczyniu żaroodpornym przykrytym na wierzchu tylko folią aluminiową. Rozgrzanego do 180C na 1h 15minut.Podajemy z
ryżem i lekką słatką z
vinegretem.Uwieeelbiam ! .. K