Ostatnio dużo trenuję i potrzebuję sobie dogodzić przed czy po treningu. Nawet jeśli jestem do reszty wypompowana z sił to czekoladowe smoothie z awokado i kokosem stawia mnie na równe nogi niemalże od razu.Bardzo lubię połączenie awokada z czekoladą. Prezentowałam już tu na blogu muffinki z awokado czy czekoladowy krem z awokado . Dzisiejsze smoothie to totalna wersja wegańska, LCHF i bezglutenowa. Kolejny przepis do styczniowego dietetycznie i zdrowo . Przepis prosty w wykonaniu i bardzo smaczny. Jeśli macie za dużo dojrzałych awokado w domu to do dzieła!Składniki: na 2 porcjepuszka kokosowego mleka2 awokado6 łyżeczek kakao, lub wedle smakuSyrop z agawy lub miód do osłodzenia (lub stewia), wedle smaku1 łyżka kokosowegooleju, ekologicznego i raw, opcjonalnieDo posypaniawiórki kokosoweorzechy laskowekawałek gorzkiej czekoladyWykonanie:Wszystkie składniki zmiksuj w blenderze. Napełnij szklanki koktajlem i udekoruj posypkąDo czekoladowego smoothie użyłam również kokosowegooleju. Nie mylcie ekologicznego i raw ( olej wyciśnięty na zimno) olejukokosowego z kostką kokosową, którą można spotkać w sklepie jako kokosowemasło. To masło zawiera transtłuszcze i jest niezdrowe dla organizmu.Polecane przepisySmoothie dyniowożurawinoweSmoothie z buraków i jogurtuSmoothie ze szpinakiem