ßßß
Składniki:Warstwa kokosowa:1 szt. awokado1/4 szklanki syropu z agawy (zamienniki: syrop klonowy lub miód w wersji niewegańskiej)6 łyżek oleju kokosowego (roztopionego)1,5 szklanki wiórków kokosowych1 łyżeczka ekstraktu miętowegoszczypta soliPolewa:1/4 szklanki oleju kokosowego (roztopionego)2 łyżki syropu z agawy1/4 szklanki tradycyjnego kakaopół łyżeczki ekstraktu miętowegoPrzygotowanie:Formę o średnicy 20 cm (lub mniejszą) wyłożyć folią spożywczą.Warstwa kokosowa:Awokado obrać i usunąć pestkę. Umieścić razem z pozostałymi składnikami w misie malaksera/ blendera i zmiksować na jednolitą masę (proponuję spróbować czy jest wystarczająco słodkie, ewentualnie dosłodzić). Wyłożyć do przygotowanej formy, wyrównać i wstawić do lodówki.Polewa:Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i wylać na warstwę kokosową. Wstawić do lodówki do stężenia.Źródło/ Inspiracja: wholenewmom.com