ßßß
Jeśli lubicie takie niedopieczone czekoladowe ciasto to polecam również to ciasto czekoladowe, które piecze się w 10 minut, nie mówiąc już o super czekoladowym brownie .
Składniki:Kokosowy spód50 g masła, miękkiego2 jajka80 g cukru200 g kokosowych wiórków1 łyżeczka waniliowego ekstraktuszczypta soliCiasto czekoladowe100 g masła2 jajka120 g cukru60 g mąki6 łyżek kakao2 łyżeczki waniliowego ekstraktu1 łyżeczka proszku do pieczeniaDodatkowo2 łyżki kokosowych wiórków do posypaniaWykonanie:Wymieszaj wszystkie składniki na kokosowy spód i wyłóż nim dno okrągłej foremki o średnicy 25 cm.Rozpuść masło i pozostaw do lekkiego ostudzenia. W międzyczasie ubij jajka z cukrem i wanilią. Dodaj masło i wymieszaj.Przesiej mąkę, kakao i proszek i lekko wymieszaj z masą maślanojajeczną.Wylej masę na kokosowy spód. Wygładź, posyp wiórkami i piecz ciasto na 175ºC przez około 35 minut. Ciasto ma być lekko niedopieczone w środku.Pozostaw ciasto do całkowitego ostudzenia.
To czekoladowe ciasto musi koniecznie ostygnąć zanim zacznie je się kroić. Jak widzicie na zdjęciach nie doczekało ono całkowitego schłodzenia … Dawno mi tak ciasto nie smakowało, nie mogłam się doczekać!Polecane przepisyBrownie z kawałkami czekoladyBrownie z jeżynami i kajmakiemCiasto czekoladowe – 10 minut w piekarnikuSmore`s brownies