Wykonanie
Były pierogi ruskie (przepis tutaj), są i pierogi z
mięsem drobiowym :) Pomysł na te pierogi wypatrzyłam tutaj

PRZEPIS:SKŁADNIKI:Farsz:400 g
piersi z kurczaka3
male marchewki1
cebulaświeża
kolendrapieprz i
sólCiasto:1 szklanka
mąki pszennej1 szklanka
maki pełnoziarnistejokoło 0,5 szklanki wrzącej
wodysól
1. Kroimy
kurczaka w kostkę

2.
Marchew ścieramy na dużych oczkach


3.
Marchew dodajemy do
mięsa. Kroimy
cebulę w kostkę i również dodajemy do
mięsa. Podlewamy odrobiną
wody i wszystko razem dusimy, aż
mięso będzie gotowe, a warzywa miękkie.



4. Następnie wszystko razem blenderujemy lub mielimy na maszynce do
mięsa. Doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną
kolendrę.





5.
Mąki wsypujemy do miski, dodajemy
sól i stopniowo wlewamy wrzącą
wodę, mieszając łyżką. Oczywiście jeśli będzie
wody za mało lub za dużo to albo dosypujemy
maki albo dolewamy
wody i zagniatamy ręką, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.

6 . Formujemy pierogi i wrzucamy do gotującej się
wody. Wyciągamy kiedy wszystkie wypłyną na "wierzch". Polewamy odrobiną
oleju i mieszamy po to, aby się nie sklejały.

...i GOTOWE !!!
