ßßß
PRZEPIS:SKŁADNIKI:Farsz:400 g piersi z kurczaka3 male marchewki1 cebulaświeża kolendrapieprz i sólCiasto:1 szklanka mąki pszennej1 szklanka maki pełnoziarnistejokoło 0,5 szklanki wrzącej wodysól
1. Kroimy kurczaka w kostkę
2. Marchew ścieramy na dużych oczkach
3. Marchew dodajemy do mięsa. Kroimy cebulę w kostkę i również dodajemy do mięsa. Podlewamy odrobiną wody i wszystko razem dusimy, aż mięso będzie gotowe, a warzywa miękkie.

4. Następnie wszystko razem blenderujemy lub mielimy na maszynce do mięsa. Doprawiamy do smaku, dodajemy posiekaną kolendrę.



5. Mąki wsypujemy do miski, dodajemy sól i stopniowo wlewamy wrzącą wodę, mieszając łyżką. Oczywiście jeśli będzie wody za mało lub za dużo to albo dosypujemy maki albo dolewamy wody i zagniatamy ręką, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne.
6 . Formujemy pierogi i wrzucamy do gotującej się wody. Wyciągamy kiedy wszystkie wypłyną na "wierzch". Polewamy odrobiną oleju i mieszamy po to, aby się nie sklejały.
...i GOTOWE !!!