Wykonanie
Mojego przepisuSkładniki na ciasto: ok 30 szt2 szkl
maki kukurydzianej1 szkl
mąki pszennej1 łyżka
masłasólwody ile zabierze (ok 300 ml)Składniki na farsz:300g upieczonej w piekarniku dyni2 duże
marchewki ugotowane na parze
sól,
pieprzpietruszka zielonaPrzygotowanie:Składniki na ciasto zagniatam. ciasto powinno być dosyć miękkie.Ciasto dzielimy na połowę i każdą część rozwałkujemy na grubość 3mm, podsypując podczas wałkowania jeśli jest taka potrzeba bo np: się klei do blatu.Wycinamy koła- średnica dowolna ( ja użyłam szklanki)
Dynię i
marchew pokroić w drobniejsze kawałki, posiekać widelcem by utworzyć miazgę ale nie papkę. Warzywa muszą być rozdrobnione w taki sposób by było je widać.Doprawić farsz do smaku
solą,
pieprzem i nakładać na wycięte koła z ciasta, oprószyć posiekaną zieloną
pietruszką,zlepiać i wrzucać do osolonego wrzątku. Można smażyć je również na głębokim
oleju.Podawać z
parmezanem.Smacznego!