Wykonanie
Już jakiś czas, jak to się
mówi, "chodziła za mną zupa dyniowa". Oto co udało mi się ugotować :)

PRZEPIS:SKŁADNIKI:1,5 l
wody1 mała
dynia (ja użyłam hokkaido)0,5 kg
piersi z kurczaka1
cebula200 ml
mleczka kokosowego5-6
ziemniakówimbirprzyprawy:
pieprz czarny,
curry,
ostra papryka,
słodka papryka,
sól
1.
Mięso kroimy w dowolnej wielkości kawałki. Macerujemy w
pieprzu i paprykach. Odstawiamy do lodówki na około 15 minut2.
Dynię i
ziemniaki kroimy w kostkę i wrzucamy do wrzącej
wody.



3.
Cebulę i
imbir (dowolna ilość, zależnie jak bardzo lubicie, ja użyłam około 3 cm) siekamy drobno w kostkę i dusimy na patelni beztłuszczowej, dodając
curry.


4. Jeśli
ziemniaki i
dynia już są miękkie, odlewamy około 1/3 lub 1/2 część i blenderujemy. Łączymy wszystko ponownie. Dodajemy
cebulę,
mleczko kokosowe i
mięso. Doprawiamy do smaku i jeszcze chwilę gotujemy, aż do momentu kiedy
mięso będzie gotowe.

...i GOTOWE !!!
