Wykonanie
Kto lubi zupę z dyni? pyszna propozycja na lekki posiłek :)

PRZEPIS:Składniki:1,5 litra
wody1 mała
dynia Hokkaido2
marchewki1 mała
cebulaokoło 30 g
selera1 mały
porlubczyk0,5 kubka
żółtej soczewicy

1.
Wodę gotujemy, a w
między czasie
marchew kroimy w półplasterki,
seler w dużą kostkę

2.
Dynię oczyszczamy z nasion, obieramy i kroimy w kostkę


3 .
Marchew,
seler i
dynię wrzucamy do gotującej się
wody. Gotujemy na małym ogniu około 20 minut, aż
dynia będzie al dente

4. Dodajemy
lubczyk,
seler i
cebulę. Gotujemy jeszcze około 10 minut.

5. Wyciągamy
cebulę,
lubczyk i
seler i dodajemy
soczewicę. Gotujemy aż
soczewica będzie gotowa. Doprawiamy di smaku
pieprzem,
papryką i
solą.

. ...i GOTOWE !!!
