ßßß

W takie jesienne, chłodne dni nic tak nie smakuje jak talerz gorącej zupy... A o to sposób jak ją zrobić prosto i smacznie :-)Składniki:ok. 2 litrów wody4 skrzydełka z kurczaka lub porcja rosołowa2 marchewki1 pietruszkakawałek selerakawałek pora3 ziemniaki100g kaszygałązka lubczyku1 cebula2 rosołkisól, pieprzWykonanie:Opłukanego kurczaka zalać wodą i zagotować. W tym czasie obrać i umyć włoszczyznę. Cebulę przypalić na ogniu. Marchew, seler i korzeń pietruszki zetrzeć na tarle o grubych oczkach. Ziemniaki pokroić w kostkę. Wszystkie jarzyny razem z przyprawami i lubczykiem wrzucić do wywaru z kurczaka. Jeżeli mamy natkę pietruszki czy liście selera również można dodać. Gotować, aż warzywa będą miękkie. Następnie dodać kaszę i dalej gotować. Kiedy kasza będzie miękka, zupa jest gotowa.Smacznego :-)