ßßß
W garnku należy podgrzać margarynę z mlekiem i cukrem. Na koniec, jak wszystko się rozpuści, z kakao. Z powstałej masy odlewamy około pół szklanki do polania gotowego ciasta. Resztę studzimy w garnku w zimnej wodzie.
Osobno trzeba wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia. Następnie wsypać ją do ostudzonej masy i wbić 4 całe jajka. Całość dokładnie wymieszać albo zmiksować na najniższych obrotach (dodając na koniec bakalie).Wąską, podłużną formę, trzeba wysmarować odrobiną tłuszczu, podsypać bułką tartą i wylać ciasto. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200-220’C i piec przez około 30-40 minut (sprawdzać patyczkiem).Ostudzone, polać polewą odlaną na początku. Można posypać wiórkami, posypką, skórką pomarańczową, czy pozostawić „gołe”.Wychodzi zawsze
reklama