ßßß
Grzejemy wywar, a na patelni na odrobinie oleju podsmażamy całą zawartość puszki pomidorów, które posypujemy oregano, bazylią i tymiankiem. Smażymy całość przez kilka minut, po czym wrzucamy do garnka z wywarem. Dodajemy koncentrat pomidorowy i całość razem gotujemy na małym ogniu.
W trakcie wstawiamy wodę na ryż, który gotujemy według instrukcji na opakowaniu.Zupę na koniec przelewamy przez sito i jest już gotowa do podania – jeżeli któreś z twoich domowników nie lubi zupy zabielonej śmietaną. Ponieważ ja lubię, odlałam część do kubeczka i wymieszałam z paroma łyżkami śmietany – którą wcześniej wyjęłam z lodówki, by się nie zsiadła w połączeniu z gorącą zupą. Trzeba energicznie wymieszać i wlać do garnka.ReklamaDrugi sposób to wlać bezpośrednio do talerza.
Jest to świetny pomysł na poniedziałkowy obiad – bo przecież rosół najlepiej smakuje w niedzielę

