ßßß


SKŁADNIKI:1.5 kg. papryki czerwonej1 cebula2 jabłkamała główka czosnku2 łyżki soli1 szklanka cukru1/2 szklanki oleju1/2 szklanki octu1.2 łyżeczki chili1 opakowanie bazylii ( ja dałam świeżą)2 słoiki koncentratu pomidorowegoWYKONANIEPaprykę wrzucamy do wrzątku i chwilę trzymamy nie doprowadzając do zagotowania. Można sprawdzić , czy skórka odchodzi.Paprykę obieramy ze skórki, kroimy drobno i rozdrabniamy blenderem. Bazylię, jeśli świeża, siekamy.
Jabłko ścieramy na tarce dodajemy do papryki.
Cebulkę kroimy w kostkę i chwilę podduszamy na oleju, dodajemy do pasty , czosnek wyciskamy przez praskę.
Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy i w dużym garnku gotujemy ok 1 godzinę. Jeśli chcemy , by pasta była bardziej gęsta gotujemy dłużej.Pastą napełniamy słoiczki i pasteryzujemy ok. 15- 20 min.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.