ßßß


SKŁADNIKI1 podwójna pierś z kurczaka1 duża marchewka1/2 pora ( biała część)1 mały brokuł1/2 cukinii lub kabaczkazioła prowansalskieprzyprawa do kurczaka1/2 papryki1 łyżka olejuWYKONANIE:Pierś płuczemy osuszamy, kroimy w paski lub dużą kostkę. Przyprawiamy i obsmażamy na oleju.
Warzywa płuczemy. Marchewkę kroimy w pół krążki i wrzucamy do szerokiego garnka Podlewamy 1 szklankę wody. Nakrywamy i dusimy na małym ogniu.Następnie dodajemy pokrojoną cukinie, paprykę oraz por pokrojony w krążki. Na koniec różyczki brokułowe. Nakrywamy i dusimy pod przykryciem ok. 15 min.
Następnie dodajemy podsmażonego kurczaka i mieszamy z warzywami Możemy doprawić solą i pieprzem.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.