ßßß Cookit - przepis na Zupa pieczarkowa z kuleczkami mięsnymi

Zupa pieczarkowa z kuleczkami mięsnymi

nazwa

Wykonanie

Przepis na zupę pieczarkową trochę udoskonalony dzięki wkładce mięsnej. Danie jednogarnkowe w zupełności wystarczy nam na obiadek.
SKŁADNIKI:
1/2 kg. pieczarek
1 cebula
2 ząbki czosnku
śmietana dobra do zup najlepiej 30% ( mała)
pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowy
wywar warzywny ok. 2 litry
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
Na kuleczki mięsne:
30 dag zmielonego mięsa drobiowego lub cielęcego
2 jajka
1 sucha bułka
sól , pieprz do smaku
WYKONANIE:
Wywar warzywny gotujemy z pokrojonymi w kostkę ziemniakami.
Po ugotowaniu wywaru warzywnego marchewkę ścieramy na tarce. Zostawiamy również ziemniaki.
Pozostałe warzywa nie będą potrzebne;
Z mięsa i podanych składników robimy farsz i formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.
Kuleczki wrzucamy do gotującego się wywaru i gotujemy ok. 15 min.
W tym czasie płuczemy pieczarki, obieramy i kroimy w poprzek.
Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulkę i wrzucamy pieczarki.
Smażymy aż odparuje woda.
Pieczarki dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku solą , pieprzem.
Zaprawiamy małą śmietaną. Gotowe.
SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Źródło:http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2015/08/zupa-pieczarkowa-z-kuleczkami-miesnymi.html