Przepis na zupę pieczarkową trochę udoskonalony dzięki wkładce mięsnej. Danie jednogarnkowe w zupełności wystarczy nam na obiadek.SKŁADNIKI:1/2 kg. pieczarek1 cebula2 ząbki czosnkuśmietana dobra do zup najlepiej 30% ( mała)pieprz, sól, ziele angielskie, liść laurowywywar warzywny ok. 2 litrytłuszcz do smażenia 1 łyżkaNa kuleczki mięsne:30 dag zmielonego mięsa drobiowego lub cielęcego2 jajka1 sucha bułkasól , pieprz do smakuWYKONANIE:Wywar warzywny gotujemy z pokrojonymi w kostkę ziemniakami.Po ugotowaniu wywaru warzywnegomarchewkę ścieramy na tarce. Zostawiamy również ziemniaki.Pozostałe warzywa nie będą potrzebne;Z mięsa i podanych składników robimy farsz i formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Kuleczki wrzucamy do gotującego się wywaru i gotujemy ok. 15 min.W tym czasie płuczemy pieczarki, obieramy i kroimy w poprzek.Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy cebulkę i wrzucamy pieczarki.Smażymy aż odparuje woda.Pieczarki dodajemy do zupy. Przyprawiamy do smaku solą , pieprzem.Zaprawiamy małą śmietaną. Gotowe.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.