Wykonanie
Ryba według dietetyków powinna często gościć na naszym
stole. Przyznam, że chyba nie trzymam się ściśle tych dietetycznych wskazówek. Jednak od czasu, do czasu
rybka jest. Dobra, zdrowa, bo gotowana na parze do tego warzywa, właściwie sos warzywny. Polecam.



SKŁADNIKI(porcja dla 4-5 osób)1/2 kg
filetu z dorsza lub innej
ryby1 mały
por1
marchewkamały kawałek
selera.mały kawałek
pietruszkikoperek do posypaniapół szklanki
śmietany 18% lub mocniejsza
przyprawa do rybpieprz sóltymianekWYKONANIE
Rybę kroimy na kawałki, Przyprawiamy
solą pieprzem,
przyprawą do ryb i
tymiankiem.Nastawiamy garnek do gotowania na parze. Wkładamy
rybę i parujemy ok 10-15 min.
Pora kroimy w talarki,
Marchewkę i pozostałe warzywa ścieramy na dużych oczkach tarki.Wkładamy na patelnię, podlewamy
śmietaną i dusimy pod przykryciem do miękkości warzyw.Powstały sos można odrobinę posolić i przyprawić
pieprzem.




SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.