Wykonanie
Spotkałam się z rożnymi rodzajami przepisu na snikersa. Uważam ,że ten , który prezentuję, najbardziej upodabnia się do prawdziwego snikersa.
SKŁADNIKICiasto:1/2 kg,
mąki1/2
margaryny1/2 szklanki
cukru pudru2 łyżki
modu2
jajka2 płaskie łyżeczki
sodyMasa:1
jajko3 łyżki
maki ziemniaczanej1 łyżka
mąki pszennej2 szklanki
mleka3/4 szklanki
cukru1
cukier waniliowy1
margarynaKarmel
orzechowy:25 dag
orzechów włoskich2 łyżki
miodu2 łyżki
cukru2 łyżki
margarynymasa karmelowaWYKONANIEZ podanych składników zagnieść cisto i podzielić na trzy równe części. Na jedną połowę wylać karmel
orzechowy podgrzany na gorąco. Każde ciasto piec 15 min w temperaturze 180 stopni.Z podanych składników, oprócz masy karmelowej, ugotować
budyń ciepły zmiksować z
margaryną. Ciepłym przekładać placki. Na pierwszy masa karmelowa, na drugi masa budyniowa. Na wierzch placek z karmelem
orzechowym. Najlepiej smakuje jak postoi przynajmniej jeden dzień.
SMACZNEGOCzekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.