Ciasto na sodzie z dodatkiem miodu..przełożone masą budyniową..i lekkim dodatkiem dżemu malinowego..Ciasto:3 szkl. mąki3/4 szkl. cukru2 łyżeczki sody2 łyżeczki mleka20 dkg margaryny2 jajka3 łyżki płynnego mioduKrem budyniowy:1/2 l mleka1/2 kostki margaryny1/2 szkl. cukru1 łyżeczka cukru waniliowego2 łyżki mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejDodatkowodżem malinowySodę rozpuścić w mleku , dodać resztę składników i zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwie równe części i upiec 2 placki jednakowej wielkości. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 min. w temperaturze 180 stopni.Przygotować krem budyniowy. Odlać niepełną szklankę mleka, resztę zagotować z cukrem i cukrem waniliowym i margaryną. W zimnym mleku rozmieszać mąkę pszenną i ziemniaczaną. Wlać do gotującego się mleka mieszając, aby nie zrobiły się grudki.Na jeden upieczony placek wyłożyć dżem ,a na dżem masę budyniową, przykryć drugim plackiem.Dowolnie udekorować.Najlepsze na drugi dzień..