ßßß

Przepyszna przekąska w postaci wspaniałej, delikatnej galaretki z kawałków kurczaka, podanej z chrzanem z imbirem. Bardzo dobre, można jeść samo (jeśli jesteście na diecie) albo ze świeżym pieczywem, mniam mniam...Składniki:udko kurczakawłoszczyzna: marchewka, pietruszka, por, selerprzyprawy: sól, pieprz (lub inne jakie lubicie)żelatyna jako dodatek:Chrzan z imbirem ETERNO
Przyrządzanie:Zalać udko kurczaka wodą, dodać do smaku włoszczyznę, oraz przyprawy: całe ziarnka pieprzu, sól, jak lubicie to inne przyprawy, np: wegetę. Ugotować udko - gotujemy tak jak rosół. Po ugotowaniu oddzielamy mięso, wkładamy do miseczki. Wywar odcedzamy na bardzo drobnym sitku (a nawet przez gazę - wtedy jest idealnie klarowny), dodajemy żelatynę i zalewamy kawałki kurczaka. Schładzamy, podajemy z chrzanem z imbirem. Pyszne połączenie delikatnej galarety z ostrym chrzanem, idealnie się uzupełniają.
Smacznego!*****jeść trzeba codziennie, najlepiej 5xdziennie,więc po kolei zgłaszam przepis do akcji:Kuchnia 24/7 na kolację