Wykonanie


Przepyszna przekąska w postaci wspaniałej, delikatnej
galaretki z kawałków
kurczaka, podanej z
chrzanem z
imbirem. Bardzo dobre, można jeść samo (jeśli jesteście na diecie) albo ze świeżym
pieczywem, mniam mniam...Składniki:
udko kurczakawłoszczyzna:
marchewka,
pietruszka,
por,
selerprzyprawy:
sól,
pieprz (lub inne jakie lubicie)
żelatyna jako dodatek:
Chrzan z
imbirem ETERNO

Przyrządzanie:Zalać
udko kurczaka wodą, dodać do smaku
włoszczyznę, oraz
przyprawy: całe ziarnka
pieprzu,
sól, jak lubicie to inne
przyprawy, np:
wegetę. Ugotować udko - gotujemy tak jak rosół. Po ugotowaniu oddzielamy
mięso, wkładamy do miseczki.
Wywar odcedzamy na bardzo drobnym sitku (a nawet przez gazę - wtedy jest idealnie klarowny), dodajemy
żelatynę i zalewamy kawałki
kurczaka. Schładzamy, podajemy z
chrzanem z
imbirem. Pyszne połączenie delikatnej galarety z
ostrym chrzanem, idealnie się uzupełniają.

Smacznego!*****jeść trzeba codziennie, najlepiej 5xdziennie,więc po kolei zgłaszam przepis do akcji:Kuchnia 24/7 na kolację