ßßß
składniki:około 350 g chleba500 g twarogu tłustegosok z 1/2 cytryny1 opakowanie cukru waniliowego150 g cukru pudru200 ml mleka100 g śmietany kremówki3 jajka3 duże kiwi2 nektarynkiTwaróg mieszamy z sokiem z cytryny, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Mleko łączymy z kremówką i jajkami. Chleb kroimy na 1 cm kromki. Z nektarynek usuwamy pestki i kroimy w plasterki. Kiwi obieramy i kroimy w plasterki. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Kromki chleba maczamy w masie mleczno-jajecznej, następnie na przemian układamy je z masą serową i owocami.Wierzch puddingu polewamy resztą mieszanki mlecznej. Pieczemy przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy na ciepło, możemy posypać cukrem pudrem.Sprawdź te przepisy :Pudding z pączkówTosty hawajskie.Ryż zapiekany z bananami