ßßß Cookit - przepis na Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na pierogi z mięsnym farszem. Ale takie pierogi, które są przygotowane z gotowych krążków z ciasta pierogowego. Jakiś czas temu napisała do mnie Pani Ewa, z prośbą o przetestowanie jej krążków. Powiem szczerze, że bardzo mnie zaciekawiła swoim produktem. Po wielu rozmowach stwierdziłam, że Pani Ewa zasługuję na to, aby cały świat się dowiedział o jej produkcie.
Są to krążki wyrabiane z czterech składników - woda, mąka , olej i sól, nic więcej, nie ma ulepszaczy czy konserwantów, Pani Ewa sama robi ciasto pierogowe, z którego wycina krążki i je mrozi. Pomysł rewelacyjny, wart wypróbowania.
Więcej informacji o krążkach poczytajcie na stronie Pani Ewy. Chcecie zobaczyć jak powstają obejrzyjcie filmik o pierogach .
Tak wyglądają gotowe krążki z ciasta pierogowego, należy je rozpłaszczyć palcami albo rozwałkować. Ja lubię cieńsze ciasto, więc je rozwałkowałam na stolnicy lekko podsypanej mąką.
W opakowaniu znajduje się 10 sztuk pierogów, każdy jest przełożony papierkiem, więc się nie sklejają. Jest to produkt zamrożony, należy go przed użyciem rozmrozić.
Tak wyglądają krążki po rozwałkowaniu, nakładamy farsz i zlepiamy. Wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy około 10 minut, po czym wyjmujemy i możemy jeść.
A tutaj po wyjęciu z wody, moje chłopaki wolą pierogi podsmażone, więc dla nich była inna wersja, ja zjadłam takie prosto z wody.
Wersja dla chłopaków podsmażona na łyżce oleju ryżowego z dodatkiem odrobiny masła dla smaku.
Farsz - 500 g filetu z kurczaka, cebula, puszka pomidorów, sól, pieprz, 2 łyżeczki przyprawy do pierogów, łyżeczka przyprawy do kurczaka.
Wykonanie - filet kroimy na kawałki i mielimy, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i wrzucamy na patelnię z łyżką oleju ryżowego, podsmażamy, dodajemy posiekaną cebulę i puszkę pomidorów, dusimy około 20 minut. Farsz powinien być zwarty, jeżeli jest jeszcze płynny należy go odparować. Dodajemy do smaku sól, pieprz, przyprawę do pierogów.
Farsz nakładamy łyżeczką na rozwałkowane krążki pierogowe, zlepiamy i gotujemy. Podajemy prosto z wody lub podsmażone.
Pierogi wychodzą wyśmienite, ciasto jest pyszne, miękkie i łatwe w przygotowaniu. Moim zdaniem jest to świetny pomysł, który powinien zyskać poparcie i sławę. Spróbujcie sami. Z Panią Ewą można się kontaktować poprzez maila [email protected] lub poprzez numer telefonu podany na stronie .
Jestem pełna podziwu dla Pani Ewy, jest ona osobą bardzo ciepłą i życzliwą i jej krążki z ciasta pierogowego zasługują na to, aby je promować. Jest to świetny pomysł dla osób, które nie umieją lub nie lubią robić ciasta pierogowego czy też nie mają na to czasu. Przygotowanie farszu zajmuje dosłownie kilka chwil i każdy z nas może stworzyć pyszne danie. Krążki z ciasta pierogowego są produkowane przez Przedsiębiorstwo Przemysłu Spożywczego "OLEJNIK", czyli samą Panią Ewę, są zgłoszone do biura patentowego i zarejestrowane.
Źródło:http://kulinarneszalenstwamaniusi.blogspot.com/2014/12/pierogi-z-miesem.html