Wykonanie
Ile osób, tyle przepisów na spaghetti. Każdy ma swoją, sprawdzoną recepturę. Ja sama mam wiele pomysłów na to danie. Oto kolejne, na życzenie mojej siostry.

Składniki:1 opakowanie
makaronu spaghetti1 duża
cebula0,5 kg
mięsa mielonego wieprzowo-wołowego600 g
pomidorówpól puszki
groszkupół puszki
kukurydzy3 łyżki
koncentratu pomidorowego2 plastry
żółtego seraprzyprawy:
sól,
pieprz,
bazylia,
oregano1-2 łyżki
oliwy lub
oleju (do smażenia)Przygotowanie
Makaron gotuje al dente w osolonej wodzie, następnie odcedzam.Na
oliwie podsmażam posiekaną
cebulę. Dodaje
mięso, doprawiam
solą i
pieprzem, smażę kilka minut. Następnie dodaje pokrojone
pomidory. Zostawiam na kilka minut na średnim ogniu. Dodajemy
przecier pomidorowy i w razie potrzeby trochę
wody. Wsypuje odcedzony z zalewy
groszek i
kukurydzę. Przyprawiamy sporą ilością
ziół. Wrzucam
makaron i mieszam. Nakładam porcje na talerze. Każdą posypuje
startym serem i lekko mieszamy, aby wtopił się w sos.