Wykonanie

Składniki:Warstwa 1:
biszkopty podłużne lub okrągłe.Warstwa 2:3 budynie
waniliowe bez
cukru ( ja miałam jeden z
cukrem),1 duży
sok Kubuś dowolny smak - 900 ml ( ja miałam smak:
marchew-
jabłko-
brzoskwinia).Warstwa 3:1
budyń waniliowy ( wedle uznania, ja miałam tylko z
cukrem i takiego użyłam),1 mały
sok Kubuś - 300 ml (smak dowolny ale musi się różnić kolorem od pierwszego - u mnie był to smak:
banan z
truskawką),75 g miękkiego
masła.Warstwa 4:
ciastka delicje (20 sztuk) - Jeżeli nie lubisz bardzo słodkiego ciasta możesz pominąć delicje.Warstwa 5:500ml
śmietanki 30%,2 opakowania
śmietan fix,kilka kostek
czekolady.Przygotowanie:Lepiej nie wykładać formy papierem do pieczenia, gdyż później przeszkadza w krojeniu ciasta - ja następnym razem już tego nie zrobię :)

Na dno formy (23x28cm) poukładać
biszkopty.Najlepiej gdyby forma miała odpinane boki, łatwiej wtedy jest przy krojeniu i wyciąganiu ciasta.

Z 900 ml soku odlać szklankę i wymieszać w niej budynie. Resztę soku wstawić na palnik i gdy zacznie się gotować wlać wymieszane budynie i szybko mieszać do momentu gdy masa będzie gęsta. Zdjąć z palnika i taką gorącą jeszcze masę wylać na
biszkopty i rozprowadzić ją równomiernie.

Z 300 ml soku odlać tyle by wymieszać w nim
budyń. Resztę zagotować. Do gotującego się soku wlać
budyń i szybko mieszać do momentu aż będzie gęsty. Zdjąć z palnika i odstawić do wystygnięcia. Przykryć folią spożywczą.
Masło utrzeć mikserem i dodawać łyżka po łyżce
budyń - cały czas miksując. Gdy masa jest już jednolita, wylać ją na poprzednią warstwę ciasta. Rozprowadzić równomiernie.
Ciastka delicje poukładać.Jeżeli nie lubisz bardzo słodkiego ciasta możesz pominąć delicje.

Schłodzoną
śmietanę ubić mikserem na sztywną masę. W połowie ubijania wsypać dwa opakowania
śmietan fix. Gotową masę wyłożyć na górę ciasta. Zetrzeć kilka kostek
czekolady na
bitą śmietanę.Odstawić ciasto na noc do lodówki.

Smacznego!!!