Wykonanie

Składniki: ( na 4 roladki)4 plastry
schabu,4 małe kawałki
sera żółtego,
ogórek kiszony,2xcebula,kawałek
kiełbasy,
jajko,
mąka,
sól,
pieprz, 2
listki laurowe, 3 ziarenka
ziela angielskiego,kilka
suszonych grzybów.Przygotowanie:
Schab rozbić na cienkie plastry, posolić i popieprzyć. Na każdy plaster
mięsa położyć po kawałki
sera żółtego,
cebuli,
ogórka kiszonego, i
kiełbasy. Mocno zawinąć i obtoczyć w
jajku i
mące. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, na niewielkim ogniu.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć razem z
mięsem. Przełożyć do głębszego naczynia, zalać
wodą, dodać
grzyby, doprawić i gotować na małym ogniu ok.35-40min. Gdy sos będzie zbyt rzadki zrobić zawiesinę i zagęścić.







Przepis nadesłała moja mama :)Smacznego!!!