ßßß
Składniki(na 2 porcje)schab (plastry) - 2 sztuki (ok. 150gram każdy)jajka - 2 sztukimąka - 2 łyżkisól - 2 szczyptypieprz 2 szczyptyolej - 2 łyżkiżółty ser starty - garśćWykonanie:Plastry mięsa opłukać, osuszyć. Rozklepać tłuczkiem na cienkie kotlety (tłuczemy z obu stron). Przyprawiamy solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso będziemy obtaczać w cieście.Ciasto:Do średniej wielkości miski wbijamy dwa jajka, rozkłócamy, dodajemy sól, pieprz, starty ser i mąkę. Całość mieszamy do momentu, aż powstanie nam jednolita gęsta masa. Kotlety, po kolei wkładamy do ciasta i przekładamy na rozgrzany olej na patelni . Smażymy na wolnym ogniu. Ciasto czyli nasza panierka powinna być lekko podpieczona, gdy za długo będziemy piekli będzie gorzka.