Wykonanie
Przepis nadesłany przez moją mamę :) Uwielbiam takie dania. Ich plusem jest to, że każdy może do farszu dodać swoje ulubione składniki i z pewnością będzie smaczne. Można jeść bez żadnych dodatków, lecz tak jak to moja mama
mówi, najlepiej smakuje z
sosem majonezowo czosnkowym. Czyli kolejny smak, który obie uwielbiamy :)
Składniki:1
cienka kiełbasa,1
cebula,
groszek konserwowy,kilka plasterków
salami,kilka
pieczarek,
ketchup,
sól,
pieprz,2 gotowe
ciasta francuskie,2
pomidory,3 ząbki
czosnku,dwie garście
startego sera żółtego,
olej.Przygotowanie:
Pieczarki i
kiełbasę pokroić w plastry,
cebulę pokroić w półksiężyce i razem podsmażyć.
Pomidory pokroić w plastry. Jeden placek
ciasta francuskiego posmarować
ketchupem. Podsmażone
pieczarki,
kiełbasę i
cebulę wymieszać razem z
groszkiem,
pomidorami,
serem żółtym,
pieprzem i
solą oraz wyciśniętym
czosnkiem. Wyłożyć farsz na ciasto, obłożyć plastrami
salami ( dwa plastry zostawić ). Na wszystkie składniki położyć drugi placek
ciasta francuskiego i dobrze skleić z dolnym
ciastem. Na górę położyć
salami, pokrojone na cztery części. Piec na papierze do pieczenia, w rozgrzanym piekarniku (180stopni) przez ok.35min.
Smacznego!!!