Wykonanie
Cześć =)
Serek wiejski z
ogórkiem, to potrawa nawiązująca
smakowo do naszej rodzimej mizerii, a także
greckiego sosu tzatziki . Jest to pożywna i energetyzująca przekąska warzywno-
białkowa, dobrze sprawdzająca się np. na drugie śniadanie, również w formie "na wynos" na uczelnię lub do pracy. A z dodatkiem
młodych ziemniaków (lub innych warzyw) albo
pieczywa, może stanowić lekki letni obiad. Zamiast
ogórka można dodać
pomidora lub inne warzywa według własnych upodoba.Zachęcam wszystkich do samodzielnego przygotowania
serka wiejskiego z
ogórkiem, ponieważ naprawdę warto!

Potrzebne będą (na 1 porcję):- ok. 200g
serka wiejskiego- 1 średni
ogórek- 1 łyżeczka
majonezu-
sól,
pieprz,
czosnek,
koperek,
ostra papryka (lub inne dowolne
przyprawy ziołowe)Sposób wykonania:1)
Ogórka obieramy, przekrawamy wzdłuż i usuwamy środek z nasionami, aby potrawa nie zrobiła się zbyt wodnista, po czym kroimy w kostkę.2)
Serek wykładamy do miski, dodajemy łyżeczkę
majonezu,
ogórka oraz
przyprawy i mieszamy wszystko.

Smacznego =)