ßßß

Potrzebne będą:- 1,5 szklanki mąki pszennej- 1/3 tradycyjnego, polskiego opakowania drożdży- tarty ser żółty lub mozarella- szynka- koncentrat pomidorowy- pieczarki- papryka- cebula- sól, pieprz, bazylia, oregano- oliwa- łyżeczka cukruSposób wykonania:1) Do miski wsypujemy mąkę.2) Drożdże rozpuszczamy w szklance letniej wody i mieszamy.3) Dodajemy łyżeczkę cukru, łyżeczkę soli, 2 łyżki oliwy, a następnie drożdże z woda i stopniowo mieszamy.4) Wyrabiamy ręką ciasto, aż powstanie jednolita kula (jeżeli ciasto się lepi, to dodajemy mąki i dalej wyrabiamy)
5) Odstawiamy ciasto na około 30 minut w ciepłe miejsce, żeby urosło.
6) Kiedy ciasto rosnie, przygotowujemy składniki na pizze: szynka, papryka, cebula, pieczarki, tarty ser mozzarella.

7) Następnie urabiamy ciasto i rozprowadzamy je na blasze...
...i smarujemy je sosem pomidorowym.
8) Posypujemy składnikami i przyprawami.
9) Piekarnik rozgrzewamy do 220 st C., po czym wkładamy do niego naszą pizzę.10) Pieczemy ją 25 minut, z zastrzeżeniem, ze po 15 minutach posypujemy całość tartym serem.
Do zobaczenia we Włoszech =)
Smacznego =)