Wykonanie



Jesteście na diecie, a chodzi za
Wami czekolada? Tak! Za mną też!Wybierz tą gorzką bogatą w dużą ilość magnezu i przygotuj prawdziwą porcję zdrowia, z jędrnych i soczystych liści
botwinki,
endywi,
rukoli,
mięty i
sałat, wzbogać smak słodko-kwaśną
truskawką i dopełnij aromat wyjątkowym sosem morolewo-
czekoladowym. Nie zapomnianym w smaku, do którego powrócisz nie raz!Zapraszam!

SKŁADNIKI:- świeże liście
młodej mięty,
botwinki,
endywi,
rukoli,
sałaty masłowej,
cykorii- kilka dorodnych
truskaweksubtelny sos
czekoladowy:- 5 kostek
czekolady gorzkiej Goplana (rozpuszczonych w kąpieli
wodnej)- 4 łyżki
octu winnego z
morelami- 1 łyżeczka
octu balsamicznego- odrobina
kardamonu i
chiliW/w składniki ucieraj na jedwabisty, gładki sos.Polej umyte i osuszone liście
sałaty, dodaj
truskawki. Gotowe od razu do jedzenia!Na kolację podaj z lampką schłodzonego
szampana! ;-)



Przepis zgłaszam do konkursu: