ßßß
Sposób przygotowania:Wyciskamy sok z połowy pomarańczy (do deseru wykorzystamy ok. 2-3 łyżki soku). Na patelni łączymy sok, ocet i miód. Składniki podgrzewamy kilka minut, tak by sos zgęstniał. Proponuję kontrolować gęstość sosu, co raz mieszając. W trakcie podgrzewania możemy zabrać się za truskawki. Myjemy, obieramy z szypułek i kroimy na połówki. Sos zdejmujemy z ognia i pozostawiamy na chwilkę do przestygnięcia. Sos powinien być lekko skarmelizowany. Truskawki układamy w miseczce, polewamy lekko przestudzonym sosem, dekorujemy świeżymi listkami mięty i rozkoszujemy się zdrowym deserem.Myślę, że tego typu deser przypadnie do gustu wielu osobom, nie za słodki, nie za kwaśny a wygląda całkiem jak truskawki z czekoladą, dzieci będą zachwycone.
Podane proporcje powinny wystarczyć na 2 miseczki deseru. Smacznego!PozdrawiamSmakUla.Podziel się...