Wykonanie

"Cud,
miód,
malina! " ;-DPrzepyszne i jakże proste ciasto, idealne do przedpołudniowej
kawy, czy na spotkanie z przyjaciółmi. Ciasto ma bardzo wysublimowany smak przez dodatek kremu lemon
curd. Krem taki można zrobić samemu, ja użyłam gotowca, miało być szybko w końcu. ;-)Zapraszam!

Na ciasto:- 250 g
mąki pszennej babuni- 125 g
masła- 1,5 łyżki lemon
curd- 2
żółtka-120 g
cukru pudru- 1 łyżeczka
proszku do pieczenia+
mąka do podsypywaniaCiasto szybko zagnieść, włożyć w folię i schłodzić przez 20 minut w zamrażarce.
Ciastem schłodzonym wylep formę, pozostawiając 1/5 część na wierzch ciasta.- 6
jabłek o kwaśnym smaku- 3 łyżki
cukru brązowego- 2 łyżki lemon
curdJabłka obierz i pokrój na równe plasterki.Na schłodzone i wyłożone w formie ciasto, wyłóż krem lemon
curd, posmaruj nim całą powierzchnię równo. Ułóż plasterki
jabłek wymieszane z
cukrem. Na wierzch poukładaj po kawałeczku ciasta.Ciasto pieczemy w nagrzanym piecu przez 55 minut w temp. 200 stopni C.Na ostanie 10 minut włączyłam termoobieg.

Smacznego!Zapraszam na mojego Fanpage na Facebooku!SmykWKuchni!