Wykonanie
Te
ciasteczka można przygotować dosłownie w ciągu 30 minut, łącznie z pieczeniem. Są bardzo kruche dzięki dodatkowi
mąki kukurydzianej. Jeśli macie ochotę na słodkości, a w domu nic takiego nie ma, to nie martwcie się - kilka składników, kilka minut i
ciastka będą gotowe :)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_02_slash_szybkie-ciastka-waniliowe/l/-526226868.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_02_slash_szybkie-ciastka-waniliowe/l/1374538726.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_02_slash_szybkie-ciastka-waniliowe/l/-1973575397.JPG)
Składniki (ok. 35-40 sztuk):1 szklanka
mąki pszennej T 5000,5 szklanki
mąki kukurydzianej3
żółtka110 g. miękkiego
masła1 pełna łyżeczka
proszku do pieczenia3 łyżki
cukru pudru1 łyżka
cukru waniliowegoPrzygotowanie:Do miski przekładam wszystkie składniki i dokładnie zagniatam, aż powstanie jednolite, gładkie ciasto. Rozwałkowuję je na grubość ok. 0,3 cm i wykrajam niewielkie kółka, np. kieliszkiem. przekładam
ciasteczka na blachę wyłożoną papierem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na ok. 15 minut. Gdy wystygną posypuję je
cukrem pudrem.Przepis autorski.
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_02_slash_szybkie-ciastka-waniliowe/l/1836980128.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_02_slash_szybkie-ciastka-waniliowe/l/-667130.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_02_slash_szybkie-ciastka-waniliowe/l/-258695723.JPG)
![](/Data/Images/sio-smutki.blogspot.com\2015_slash_02_slash_szybkie-ciastka-waniliowe/l/1358019195.JPG)