ßßß Cookit - przepis na Ciastka - krajanka migdałowa

Ciastka - krajanka migdałowa

nazwa

Wykonanie

O tych ciasteczkach przede wszystkim trzeba powiedzieć jedno: one naprawdę po prostu rozpływają się w ustach :) Są niesamowicie kruche i delikatne, i przepyszne !
Dodatkowa zaleta ? Proszę bardzo: 30 minut i będą gotowe, i to z pieczeniem ;)
Składniki :
1 szklanka mąki pszennej T 500
0,5 szklanki mąki kukurydzianej
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
0,3 szklanki cukru pudru
2 żółtka
100 g. miękkiego (może być rozpuszczone) masła
4-5 kropli olejku migdałowego
Przygotowanie :
Ze wszystkich składników zagniatam ciasto, będzie dość kruche w dotyku. Ostrożnie wałkuję z ciasta placek grubości ok. 0,5 cm, wykrajam radełkiem lub nożem prostokąty, ostrożnie przenoszę je na blachę wyłożoną papierem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na 20-25 minut. Ciasteczka po upieczeniu powinny być złote.
Przepis autorski.
Źródło:http://sio-smutki.blogspot.com/2015/03/ciastka-krajanka-migdaowa.html