Wykonanie
O tych ciasteczkach przede wszystkim trzeba powiedzieć jedno: one naprawdę po prostu rozpływają się w ustach :) Są niesamowicie kruche i delikatne, i przepyszne !Dodatkowa zaleta ? Proszę bardzo: 30 minut i będą gotowe, i to z pieczeniem ;)
Składniki :1 szklanka
mąki pszennej T 5000,5 szklanki
mąki kukurydzianej0,5 łyżeczki
proszku do pieczenia0,3 szklanki
cukru pudru2
żółtka100 g. miękkiego (może być rozpuszczone)
masła4-5 kropli
olejku migdałowegoPrzygotowanie :Ze wszystkich składników zagniatam ciasto, będzie dość kruche w dotyku. Ostrożnie wałkuję z ciasta placek grubości ok. 0,5 cm, wykrajam radełkiem lub nożem prostokąty, ostrożnie przenoszę je na blachę wyłożoną papierem i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na 20-25 minut.
Ciasteczka po upieczeniu powinny być złote.Przepis autorski.