Wykonanie


Dzisiaj chciałabym Wam pokazać jak w bardzo szybki i prosty sposób możecie przygotować sernik z dyni. Ciasto prezentuje się wspaniale i okazale, ma wyrafinowany i subtelny smak. Czas przygotowania nie zajmie Wam więcej niż 15 minut, później już tylko czekamy aż się upiecze ;-).Jest to dobry przepis na niespodziewaną wizytę gości, czy to rodziny czy znajomych. Sernik jest przepyszny podawany na ciepło (nie tak jak standardowe serniki, które najlepiej jeść na drugi dzień).Zapraszam!

SKŁADNIKI:- 2 słoiczki puree z dyni piżmowej (500 ml)- 500 g
sera białego- 5
jajek- 6 czubatych łyżek
cukru brązowego- 1/2 łyżeczki
cynamonu- 1/2 łyżeczki
kardamonu- 1 płaska łyżeczka
proszku do pieczenia- 3 łyżki
oleju rzepakowego- 3 łyżki
mąki ziemniaczanej- 1
cukier waniliowy- 1 łyżka
kakao do dekoracji ciasta +
orzechy bądź
migdały

Wykonanie:Do miski wbij
żółtka, dodaj
brązowy cukier,
cukier waniliowy i
przyprawy. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dodaj
olej i
białka. Miksuj blenderem przez 3 minuty. Dodaj pozostałe składniki, wszystko miksujemy przez około 5 -8 minut. Masa musi być gładka i nie może
mieć żadnych grudek.* Puree z dyni jeżeli nie masz gotowego puree z dyni to po prostu możesz upiec
dynię, oddzielić miąższ od skórki i zmiksować na gładką masęMasę wylej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik pieczemy przez 50 -60 minut w nagrzanym piecu. Studzimy przez 15- 20 minut i możemy posypać wierzch
kakao (przez sitko koniecznie).

Kto ma ochotę na chwilę słodkości?;-)Uwielbiam wypieki!Buuuziaki!!!!

Przepis zgłaszam do konkursu, w którym do wygrania są książki, więcej na http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazkiSmacznego Kochani!!!Zapraszam na mój profil na FacebookuSmykWKuchni!