Wykonanie

Uwielbiam ten czas, kiedy nie mam wolny weekend i
mogę rozkoszować się dłuuugim śniadaniem. Jestem ogromnym śpiochem, zazwyczaj
siedzę do późnych godzin nocnych a jak tylko nadarza się okazja śpię dłuuugo;-). Zacząć dzień ot takich pyszności hmmmmmTo będzie dobry dzień!

SKŁADNIKI:-1/4 świeżego
mango pokrojonego w sporą kostkę- szklanka
kaszy jaglanej- 1 łyżka
masła ( w wersji wege, użyj tłuszczu
kokosowego)-
kardamon, całe
migdały- 200 ml
mleka migdałowego- 50-100ml
wody-
cukier lub słodzikW rondelku rozpuść
masło, dodaj
kaszę (uprzednio dwa
razy przelaną na sitku wrzątkiem), dodaj
mleko migdałowe* i
wodę. Gotuj co jakiś czas mieszając do miękkości. Pod koniec gotowania dodaj garść całych
migdałów. Wyłącz gaz i pozostaw pod przykrywką 15 minut.*
mleko migdałowe przygotowujemy w następujący sposób: 1/2 szklanki całych
migdałów zalej wrzątkiem odstaw na 5 godzin, po tym czasie z każdego
migdała ściągnij skórkę. Obrane
migdały przełóż do wysokiego naczynia dodaj 200 ml
mleka 0% lub w wersji wegetariańskiej
wody, zmiksuj blenderem bardzo dokładnie. Przelej przez sitko. Gotowe!NA SOS:- 1/2
awokado- 1/2
mango-
miódw/w zmiksuj blenderemNa talerzu ułóż
kaszę z
migdałami, posyp oficie
mango, podaj z obłędnym sosem z
awokado.Pyszne!

Miłego weekendu!