ßßß Cookit - przepis na Rafaello z kaszy jaglanej

Rafaello z kaszy jaglanej

nazwa

Wykonanie

Składniki:
40 g suchej kaszy jaglanej
300 ml mleka
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka masła
migdały całe
wiórki kokosowe
Wykonanie:
Kaszę jaglaną podprażamy w garnku. Zalewamy mlekiem i gotujemy do miękkości ok. 20 minut. Kaszę należy często mieszać, w razie potrzeby można dodać więcej mleka lub wody. Kiedy kasza jaglana będzie miękka dajemy po 1 łyżeczce masła,miodu i wiórków kokosowych, dokładnie mieszamy i odstawiamy aby kasza nieco przestygła.
Migdały zalewamy gorącą wodą. Po kilku minutach możemy w łatwy sposób ściągnąć z nich skórkę.
Z letniej kaszy jaglanej formujemy kuleczki, do środka dajemy całego migdała i obtaczamy w wiórkach kokosowych. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia, kiedy to kulki odpowiednio stwardnieją.
Źródło:http://www.kaszomania.pl/rafaello-z-kaszy-jaglanej