Wykonanie
Chodząc do restauracji indyjskiej często można tam pokosztować koktajlu
Mango lassi. Jest on zrobiony z
jogurtu i
mango, a ja mam wersję wegańską.Szybko, smacznie i zdrowo, bo
mango zawiera:duże ilości witaminy C i z grupy B, zatem wpływa na układ nerwowy i odpornościowywitaminy A i E, które świetnie odżywiają naszą skórę oraz wpływają korzystnie na oczyenzymy zawarte w dojrzałych owocach
mango wspomagają trawienie
białekzawiera duże ilości magnezu, potas i miedźzawiera błonnik, wspomagający prace naszych jelit
PRZEPIS:SKŁADNIKI:1
mango150 ml
mleka roślinnego (ja dodałam moje ulubione
migdałowe)0,5 łyżeczki mielonego
kardamonu2 łyżeczki
miodu1 . Obieramy
mango, wrzucamy do blendera, dolewamy
mleka, wsypujemy
kardamon i
miód. Wszystko blenderujemy.
....i GOTOWE !!!!