ßßß Cookit - przepis na Mango Lassi po wegańsku

Mango Lassi po wegańsku

nazwa

Wykonanie

Chodząc do restauracji indyjskiej często można tam pokosztować koktajlu Mango lassi. Jest on zrobiony z jogurtu i mango, a ja mam wersję wegańską.
Szybko, smacznie i zdrowo, bo mango zawiera:
duże ilości witaminy C i z grupy B, zatem wpływa na układ nerwowy i odpornościowy
witaminy A i E, które świetnie odżywiają naszą skórę oraz wpływają korzystnie na oczy
enzymy zawarte w dojrzałych owocach mango wspomagają trawienie białek
zawiera duże ilości magnezu, potas i miedź
zawiera błonnik, wspomagający prace naszych jelit
PRZEPIS:
SKŁADNIKI:
1 mango
150 ml mleka roślinnego (ja dodałam moje ulubione migdałowe)
0,5 łyżeczki mielonego kardamonu
2 łyżeczki miodu
1 . Obieramy mango, wrzucamy do blendera, dolewamy mleka, wsypujemy kardamon i miód. Wszystko blenderujemy.
....i GOTOWE !!!!
Źródło:http://dietetycznienacodzien.blogspot.com/2014/01/mango-lassi-po-wegansku.html