Wykonanie
            Chodząc do restauracji indyjskiej często można tam pokosztować koktajlu 
Mango lassi. Jest on zrobiony z 
jogurtu i 
mango, a ja mam wersję wegańską.Szybko, smacznie i zdrowo, bo 
mango zawiera:duże ilości witaminy C i z grupy B, zatem wpływa na układ nerwowy i odpornościowywitaminy A i E, które świetnie odżywiają naszą skórę oraz wpływają korzystnie na oczyenzymy zawarte w dojrzałych owocach 
mango wspomagają trawienie 
białekzawiera duże ilości magnezu, potas i miedźzawiera błonnik, wspomagający prace naszych jelit

PRZEPIS:SKŁADNIKI:1 
mango150 ml 
mleka roślinnego (ja dodałam moje ulubione 
migdałowe)0,5 łyżeczki mielonego 
kardamonu2 łyżeczki 
miodu1 . Obieramy 
mango, wrzucamy do blendera, dolewamy 
mleka, wsypujemy 
kardamon i 
miód. Wszystko blenderujemy.


....i GOTOWE !!!!

