Wykonanie

Proste, smaczne i łatwe w przygotowaniu kruche ciasto. Możecie je zrobić z różnymi sezonowymi
owocami. Wierzch ciasta z dużą ilością kruszonki, tak jak lubimy najbardziej!Zapraszam!

SKŁADNIKI:- 4 gałązki
rabarbaru (kroimy w kostkę)- szklanka
truskawek- 6 łyżek
brązowego cukru- 1 łyżka
mąki ziemniaczanejw/w składniki mieszamy w misceNA CIASTO:-2 szklanki
mąki- 2
jajka- 200 g
masła-170 g
cukru- 1,5 łyżeczki
proszku do pieczenia-
cukier waniliowy- 1-2 łyżki
śmietanyCiasto szybko zagniatamy z w/w składników. Wkładamy do lodówki na 30 minut aby się schłodziło. Naczynie wykładamy schłodzonym
ciastem, również brzegi. Układamy nadzienie
owocowe i posypujemy kruszonką.NA KRUSZONKĘ:- 2 łyżki
masła- 2,5 łyżki
cukru- 3,5 łyżki
mąkiPieczemy 55 minut.