Wykonanie

Dłuuuugi weekend...A może tak zrobić coś innego niż grill? TAK GOFRY!!!;-)ZAPRASZAM!






„Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego wypróbuj go już dziś! ”SKŁADNIKI:- 500ml
mleka 3,2%- 750g
mąki- 100ml
oleju rzepakowego- 6 czubatych łyżek
cukru- 2 czubate łyżeczki
proszku do pieczenia- 2
jajka- 2
żółtkaWszystkie składniki za pomocą miksera łączymy, masa powinna być dość rzadka, aby łatwo się nam ją rozprowadzało na gofrownicy. Gofrownicę należy mocno nagrzać. Za pomocą pędzelka rozprowadź niewielką ilość
oleju na płycie gofronicy, łyżką wazową rozprowadzaj ciasto na gofry. Pieczemy na złoty kolor.Z czym podać gofry?- świeże
owoce np.
truskawki,
banany,
maliny etc.-
cukier puder-
bita śmietana- karmel,
tofii- Nutella- na co tylko macie ochotę ;-)


Dzieci to uwielbiają!!!;-)))SMACZNEGO!


