Wykonanie
Dzisiejsza propozycja na szybki i smaczny obiad, to
dorsz pieczony w cieście francuskim, które jest dość tłustym
ciastem, ale dzięki temu
ryba nie jest sucha, podany z delikatnymi kapuśniaczkami. Pycha połączenie, przygotowanie błyskawiczne!

- opakowanie
ciasta francuskiego- opakowanie
kapusty kiszonej (dobrej jakości)- pęczek
pietruszki-
zioła kopru włoskiego-
sól,
pieprz- 2 -3 łyżki
masła- 1/2
cebuli- 150 g
szynki wędzonej
Cebulę, pokrojoną w kosteczkę, dusimy na
maśle, dodajemy
szynkę, wypłukaną i posiekaną
kapustę, dusimy około 10 minut, doprawiamy w/w
przyprawami. Na sam koniec dodajemy
pietruszkę.Arkusz
ciasta francuskiego dzielimy na spore kwadraty układamy na środku farsz, możecie paszteciki zrobić w formie kopert lub po prostu zrolować. Pieczemy w mocno nagrzanym piekarniku 20 minut.
Dorsz w cieście francuskim:- 2
filety z dorsza-
sok z limonki-
sól morska-
ciasto francuskieW spory prostokąt
ciasta francuskiego układamy
rybę, wcześniej polaną
sokiem z limonki, solimy (pamiętajcie ciasto jest nie słone, więc
ryba musi być mocno doprawiona). Możemy posypać
pieprzem cytrynowym. Proste, szybkie i smaczne!

Pozdrawiam i zapraszam na FB!