Wykonanie
Bardzo pyszny sposób na wykorzystanie czerstwego
pieczywa. Można użyć downolego, sprawdzi się nawet
bułka a i z nadzieniem można poszaleć w zależności od tego co lubimy. Pamietam jak pierwszy raz zrobiła go moja mama, wcinalismy aż uszy się trzęsły :) Świetny na zakąskę, przekąskę.
Składniki :czerstwe
pieczywo ( oczywiście jeśli nie macie a bardzo chcecie zrobić może być świeże )
czosnek ( wedle uznania )
sól,
pieprzmiękkie
masłoulubione
zioła ( u mnie nać
pietruszki i
koper )Do
masła dodajemy posiekane
zioła,
czosnek,
sól,
pieprz, mieszamy.
Chleb lub inne
pieczywo tniemy na kromki. Każdą kromkę z obu stron smarujemy
masełkiem ziołowo-
czosnkowym, sklejamy całość w pierwotny wygląd naszego
pieczywa. Całość zawijamy szczelnie w folię aluminiowa i pieczemy 30 minut w temp. 180°C. W okresie grillowym można upieć na grillu.Smacznego :)