ßßß
Cookit - przepis na DORADA Z PATELNI
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
DORADA Z PATELNI
Składniki
Sok z cytryny
Sól
Pieprz
Masło
Pietruszka
Czosnek
Wykonanie
Doradę można upiec lub usmażyć.Ma delikatne
mięso
i niezbyt dużo ości.SKŁADNIKI:2 dorady
sok z cytryny
sól
,
pieprz
masło
do smażenia
masło
ziołowe
:1/4 kostki
masła
łyżka posiekanej
pietruszki
1 wyciśnięty ząbek
czosnku
sól
,
pieprz
Ryby
umyć, osuszyć, skropić
sokiem z cytryny
i posolić. Na patelni rozgrzać
masło
.
Ryby
obsmażyć z obu stron. Z podanych składników przygotować
masło
ziołowe
i włożyć je do wnętrza każdej
ryby
. Podawać z
ziemniakami
, frytkami lub
ryżem
i surówką.
Źródło:
http://dobraksiazkakucharska.blogspot.com/2014/08/dorada-z-patelni.html
Przepisy powiązane
Przegrzebki
Masło czosnkowe
Przegrzebki
Masło czosnkowe
Przegrzebki
Składniki powiązane (0)