Wykonanie
Płatki ryżowe są bardzo pożywne, łatwo dostępne i niedrogie. Można z nich przyrządzić wiele pysznych potraw. Aż dziw, że są tak mało popularne.

Składniki:35 dag
płatków ryżowych,0,25 litra
wody,
curry do smaku.Składniki na farsz:30 dag
mięsa wieprzowego mielonego,4 dag
smalcu,2
cebule,
sól do smaku,
pieprz do smaku,
natka pietruszki,
olej do smażenia.Wykonanie:
Płatki zmielić i zaparzyć gorącą
wodą, dodać
curry i zagnieść ciasto.
Mięso podsmażyć na
smalcu z pokrojoną
cebulą, przestudzić, przyprawić do smaku i wymieszać z posiekaną
natka pietruszki. Z ciasta
ryżowego kształtować placki, nakładać farsz, zlepiać kotlety. Smażyć na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.