ßßß


Składniki :2 pojedyncze filety z kurczaka2-3 marchewki12-15 małych ziemniaków1 porPrzyprawy :1 łyżeczka miodusólpieprzsuszony majeranekDodatkowo :oliwaPrzygotowanie :Oczyszczone mięso kroję na kawałki ok. 3-4 cm, oprószam solą i pieprzem, mieszam z odrobiną oliwy i miodem, odstawiam na czas gotowania warzyw. Obrane ziemniaki i marchewki gotuję ok. 20 minut w osolonej wodzie, prawie do miękkości. Jasną część pora kroję na 3 cm kawałki. Gdy warzywa są podgotowane, nadziewam je na przemian z kawałkami mięsa na namoczone wcześniej patyczki do szaszłyków, całość smaruję oliwą. Gotowe szaszłyki układam na grillu lub na patelni grillowej, piekę ok. 25 minut, przewracając by każda strona równomiernie się upiekła.Przepis autorski.